duminică, 4 august 2013

Cu internetul mobil si peste hotare

Internetul face parte din ce in ce mai puternic din viata noastra. Aproape orice activitate este insotita de internet si orice zi poarta amprenta uriasei inventii, pentru o mare parte a oamenilor lumii.

Serviciile de internet au ajuns, de la a fi foarte scumpe, la a costa o nimica toata. In Romania, cu 20-30 de lei poti avea internet de viteza medie spre mare, nelimitat.
Daca in urma cu 10 ani, internetul era disponibil doar pe calculatoare greoaie, pe care nu le puteai deplasa dintr-o parte in alta si conexiunea la net era conditionata de o serie de cabluri prin care era transmis, astazi il poti accesa de absolut oriunde: Telefoane, Tablete, Laptop-uri sau Notebook-uri pe care le poti purta cu tine peste tot.


In plus, semnalul online este accesibil mult mai simplu, prin unde wireless care sunt raspandite din ce in ce mai mult, cel putin in marile orase.

Pe de alta parte, in ultimii ani oamenii din Romania sunt mult mai mobili. Daca inainte calatoriile in afara granitei erau planificate cu mult timp inainte si erau destul de rare, astazi, faptul ca suntem membri Ue ne ajuta sa plecam cand vrem, unde vrem, la preturi mici. E simplu sa ne luam un bilet de avion cu cateva zeci sau sute de euro si sa ne luam zborul in Marea Britanie, Elvetia sau Germania pentru o vacanta sau pentru a face cumparaturi.


Ce facem cu internetul cand iesim din tara?


O problema a iesirilor din tara ar fi internetul. Daca in Romania conexiunea se face foarte simplu, pe teritoriul altei tari, pentru a ne conecta la net, daca nu gasim conexiuni wifi gratuite, trebuie sa apelam la o conexiune prin servicii de Roaming care nu sunt intotdeauna cele mai ieftine. 


Daca stam mai mult plecati, vom avea nevoie sa ne verificam mailul, sa vorbim cu prietenii si familia din tara, sau pur si simplu sa aflam noutati, asadar, trebuie sa gasim cea mai ieftina varianta de roaming, care sa ne asigure comoditatea unei conexiuni la net fara stresul unei plati pentru fiecare minut de navigare.

Din fericire, si acest lucru a devenit foarte facil in ultima vreme datorita luptei pentru suprematie intre operatorii de telefonie mobila. Fiecare operator are oferte care mai de care mai tentanta si ne asigura atat convorbiri telefonice internationale cat si conexiune la net la preturi care nu ne vor baga adanc mana in buzunar.


Poatea cea mai buna oferta din aceasta categorie este cea de la Orange: Go Europe.
Optiunea Go Europe iti da posibilitatea sa comunici din strainatate in Romania la preturi de convorbiri nationale. Astfel, pentru un minut vei plati 15 centi, pentru un mesaj 7 centi si pentru 1 mb de conexiune la internet platesti doar 28 de centi.


Pentru a beneficia de optiune, trebuie sa platesti doar 1 euro/zi si ai liber la comunicare. Partea foarte interesanta este ca vei fi taxat cu acest euro doar in cazul in care generezi o convorbire sau te conectezi pe internet. Daca nu faci niciuna din aceste actiun, nu vei plati absolut nimic.
Apelurile primite vor fi taxate cu pretul stabilit de operatorii tarii gazda.


Unde este valabila optiunea?


Go Europe este valabila in toate tarile din zona 1 , adica Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Gibraltar, Grecia, Guadalupa, Guiana Franceză, Irlanda, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Martinica, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia (inclusiv insulele Azore şi Madeira), Reunion, Sf. Bartolomeu, Sf. Martin, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv insulele Baleare şi Canare), Suedia, Ungaria.


5 motive pentru care ar trebui activata Go Europe in momentul in care pleci din tara.


Economisesti bani. Vei plati mult mai putin pentru fiecare minut de convorbire sau de conexiune la net. In plus, conexiunea la net te poate ajuta sa gasesti cele mai interesante obiective turistice, sau cele mai tari magazine din locul in care te afli.


Platesti doar in momentul in care te conectezi. Vei plati doar daca generezi apeluri sau te conectezi la net, daca nu, chiar daca optiunea este activa, nu vei fi taxat.


Vei putea apela direct, fara sa iti rogi prietenii din tara sa te sune ei, pentru ca este mai ieftin sa primesti apeluri decat sa efectuezi.


Poti sa fii la curent cu toate stirile de interes si nu vei fi total deconectat de ce se intampla in tara;


Optiunea se activeaza extrem de usor: apel gratuit la *100# sau sms cu GO la 321

Un comentariu:

  1. Buna/Salut , numele meu este Bogdan , un mic blogger si observ ca ai un blog superb .
    As dori daca se poate sa facem schimb de linkuri/bannerre asa ne promovam reciproc si astfel site-urile noastre vor evolua cat mai sus.
    Adresa blogului meu : www.buboal-photography.blogspot.ro . Astept un raspuns pe site-ul meu intr-un comentariu la o postare sau pe buboal_photography @yahoo.com
    As dori daca vrei sa imi dai un like la acesta pagina de facebook : www.facebook.com/buboal.photography .
    Like te rog la pagina .
    Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere