sâmbătă, 3 august 2013

Calatoria mea de vis prin Europa cu Orange Go Europe

O calatorie reprezinta cea mai buna metoda prin care te poti relaxa, prin care poti cunoaste locuri si oameni uimitori, in timp ce adaugi amintiri de neuitat in portofoliul personal. Din aceste motive, am decis sa pornesc in jurul Europei cu rucsacul in spate.

Europa este mare, de aceea primul pas in realizarea unei calatorii de success este intocmirea unui itinerariu. Stiu ca cele mai frumoase lucruri sunt cele neprevazute, dar nu strica niciodata sa ai un plan de rezerva. Astfel, eu, impreuna cu trei prieteni am plecat sa luam Europa la picior, fiecare cu un rucsac in spate.

Nimic mai simplu la prima vedere. Insa, o calatorie de o saptamana prin orasele si tarile frumosului nostru continent necesita mai multe pregatiri si mai multe lucruri de luat in vedere. Astfel, pe langa bagajul normal, ne-am pus in rucsac mai multe harti ale oraselor Paris, Barcelona, Berlin, Viena si Sofia. Cum am spus mai devreme, acestea erau doar orasele pe care planuiam sa le vizitam, insa calatoria decurge mereu altfel decat planuiesti.

Un ultim aspect pe care vreau sa il precizez este faptul ca toti eram si suntem dependenti de smartphone-urile noastre. Acest lucru poate sa reprezinte o mare problema mai ales cand toti vrem sa tinem legatura cu cei de acasa.

Dar cum multe surprize ne asteptau in vacanta, toti am vrut sa le impartasim si cu cei de acasa. Costurile de roaming ale unei saptamanii prin Europa ar fi putut fi cea mai mare surpriza legata de vacanta mult-asteptata daca nu descopeream optiunea Orange Go Europe.

Prima destinatie pentru calatoria noastra de vis a fost Paris. Mereu mi-am dorit sa vizitez Parisul si minunatele lui atractii turistice precum Turnul Eiffel, Catedrala Notre Dame, Muzeul Louvre si Arcul de Triumf. Am auzit multe dar nu vazusesm nimic.

Odata ajunsi in Paris, am considerat ca acum este momentul perfect sa ma folosesc de optiunea Orange Go Europe. Pentru suma infima de un euro, am putut sa o sun pe mama sa ii dau de veste ca am ajuns cu bine. Tariful pentru apelurile initiate este de doar 0.15 euro/minut. Asa am putut sa ii povestesc si prima impresie de calatorie si cateva lucruri de Paris, nu doar sa ma rezum la un minut.

Mai departe, aveam nevoie sa ne deplasam prin Paris. Si cum nici unul dintre noi nu stia orasul, cu optiunea de date oferita de Go Europe, in care se taxeaza doar 0.28 euro/MB, am descarcat o harta a orasului cu toate mijloacele de transport. Mai mult, am cautat restaurante si obiective turistice in apropierea noastra, precum si hotelul unde trebuia sa ne cazam. Cu un minim de efort, am facut check-in-ul la hotel cu ajutorul internetului iar noi am putut sa vizitam orasul in voie.

Am facut prima noastra poza impreuna din vacanta langa turnul Eiffel. Cum era de asteptat, imediat ne-am folosit conexiunea la internet sa o impartasim mai departe. Unii pe Facebook, altii pe Twitter, altii pe Instagram sau pe blogul personal.



Dupa ce am vizitat ce am amintit mai sus, obositi pana la epuizare, am pornit spre hotelul unde eram cazati. Deja seara se lasase, iar noi doream doar sa ajungem la hotel, sa mancam bunatati din bucataria pariziana si sa degustam un vin traditional francez. Intainte de somn, fiecare cu telefonul sau tableta dupa caz, impartasea primele impresii de calatorie prietenilor de acasa.

Ca sa va conving si mai mult de utilitatea optiunii Go Europe, tin sa precizez ca prin intermediul ei, am putut initia apeluri FaceTime fara nici o problema. Prietenii cu Android s-au folosit de Viber si Whatssup pentru a comunica cu cei de acasa complet gratuit. In tot acest timp, eu imi scriam primele impresii pentru a completa jurnalul meu de calatorie sa il postez prietenilor pe blog.

A doua zi, planurile erau deja prestabilite. Un mic dejun cu produse de patiserie insotite de un espresso pentru a avea energie intreaga zi, si am pornit la drum. Din nou am vrut sa sunam acasa, sa verificam casuta de mail sau sa vizitam profilul de Facebook. Pentru aceasta aveam nevoie de tarifele speciale.

Optiunea se activeaza destul de usor. Fie ca o activezi in prealabil la un Orange Store,  prin apel gratuit la Serviciul Clienti, apel graturi la *100#  sau doar trimiti un SMS cu textul Go la 321. Poti sa o activezi oricand si sa o folosesti cand vrei. Ea va intra in folosinta doar cand initiezi un apel, trimiti un SMS sau folosesti internetul. Tot procesul este destul de simplu. Folosesti telefonul pentru a comunica, platesti un Euro, daca nu il folosesti, nu vei fi taxat pentru nimic.

A doua zi in Paris a insemnat mult mers pe jos, plimbat, vizitat, noi amuzati, uimiti si obositit in acelasi timp. Parisul ne-a dovedit ca isi merita renumele prin toate acele locuri minunate. Am vizitat Parcul Astetix, Opera Bastille, Muzeul D’Orsay si multe altele. Ne-am pozat alaturi de eroii nostri preferati din copilarie in Disneyland si nu am uitat sa impartasim experienta noastra prin postari frecvente pe conturile noastre sociale. Totul este atat de usor cand ai totul la indemana.

Am decis sa descriu doar un oras, si anume Parisul,  din minunata mea calatorie prin Europa pentru ca, asa cum am mentionat si mai sus, Parisul a fost intodeauna marea mea iubire. Auzeam mereu numai lucruri minunate despre acest loc si imi doream tare mult sa traiesc o zi in agitatia din Paris.

Si celalate orase vizitate in scurta dar intensa noastra calatorie prin Europa au fost remarcabile, dar tot Parisul a meritat o descriere intreaga. Cum optiunea Go Europe vizeaza intreaga Europa, este disponibila pentru folosire in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. Asa ca nu am avut probleme nici in Spania, nici in Germania si nici in Ungaria sa profitam de tarife speciale pentru apeluri, SMS sau tot ce tine de internet. Ne-am descurcat cu usurinta, in timp ce i-am tinut la curent pe cei dragi cu fiecare experienta noua.

Sper ca mica mea escapada prin Europa insotita de optiunea Go Europe pentru resurse nelimitate in comunicare v-a convins sa faceti acelasi lucru. Este pacat sa nu profitam de tot ceea ce se intampla si se afla in jurul nostru cand preturile nu reprezinta o problema.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu